Det bedste tilbehør til din racercykel

Racercyklen er i Danmark blevet mere populær end nogensinde. Vi er som danskere blevet gladere for kombinationen af både sport og friluft, hvorfor den hurtige cykel har vundet frem. Men hvordan kommer man bedst i gang med en ny racercykel, og hvilket tilbehør er godt at have med? AbsoluteBike giver dig her guiden til, lige det du skal bruge.

Cykeldæk til racercyklen

Når man skal erhverve sig en ny racercykel eller bare vedligeholde den gamle, skal man gerne have styr på flere dele, for at få den bedste oplevelse. Alle dele af cyklen er vigtige, men især nogle er en god ide at holde øje med.

 

Det er især vigtigt med de rigtige cykeldæk. Her betyder det meget, at du vælger efter behov. For om vinteren vil cykeldæk til racercyklerne være mere udsatte end andre. Dette skyldes, at dækkene er tynde, hvor glatte og hullede veje kan være en fare. Derfor er det en rigtig god ide at vælge et dæk, som giver en større punkteringsbeskyttelse end et sommerdæk. På AbsoluteBike kan du finde lige de dæk, du har brug for til racercyklen.

 

Et godt råd til køb af slange er at gå efter stærke punkteringsresistente dæk med indlægget indbygget i dækket. Det er en dyrere løsning, men det ruller samtidig på den bedste måde. En huskeregel er i øvrigt, at 25 mm dæk kører hurtigere end 23 mm dæk. Husk at tjekke dækkene regelmæssigt.

Husk racer hjul

Det er i forlængelse også essentielt at have styr på gode hjul - både forhjul og baghjul. Ligesom med cykeldæk kan du også købe dine hjul til raceren her.

Restutition

Efter en lang tur på racercyklen bliver det i høj grad relevant med den rette restitution, således at dine ben ikke er ømme. De skal kunne fungere i hverdagen og til din næste træning. Derfor anbefales de såkaldte recovery boots - disse effektiviserer nemlig din restutitionstid. Du vil hurtigt få friske ben, som hjælper dig med at fuldføre dine gøremål i hverdagen, og de hjælper dig hurtigt på vej til din næste træning. Ydermere kan såkaldte foam rollers også bidrage i restutitionen og ved at kombinere de to, sikrer du dig altså rigtigt gode ben. 

Ventil til racercykel

I takt med man køber slanger, kan det være svært at overskue udtryk som Dunlop, MTB, fransk racer og de andre udtryk som hører til slangens ventil. Her på siden vil vi derfor hjælpe dig til at forstå tingene i fulde træk, skulle du have nogle spørgsmål.

 

Kort fortalt bruges cykelslanger med racerventil til både mountainbikes og racercykler. Et andet ord for racerventil er presta ventil eller fransk ventil.

Her finder du viden og udstyret til raceren

Skal du købe din første racercykel, eller har du bare brug for en optimeret vedligeholdt cykel, er det bare med at komme i gang. AbsoluteBike kommer løbende med de råd, du skal bruge, og vi guider dig til det rigtige valg.

 

Jo mere du får arbejdet med din racercykel, jo bedre bliver du også i fremtiden til at gøre det selv!

På AbsoluteBike kan du finde alt det racercykel tilbehør, du skal bruge. Samtidig vil der løbende komme guides ud til, hvordan hvert udstyr bruges optimalt. Med bedre udstyr kommer større cykelglæde.