Få de bedste cykeloplevelser med de bedste cykeldæk

Er du en regelmæssig cyklist, der er på udkig efter at få komfortable ture? Afhængigt af den type cykling, du udøver, ønsker du de passende cykeldæk. Udover det åbenlyse, vil cykeldæk, der passer til dine fælge, give dig en række muligheder.

 

De bedste cykeldæk giver bedre affjedring og genererer den nødvendige sidekraft, der skal til for at balancere og dreje. Herudover kontribuerer cykeldæk til aksialkraften, der er nødvendig for fremdrivning og bremsning. Derfor er det åbenlyst, at de bedste dæk fremmer din oplevelse på cyklen, hvorfor vi i denne guide vil hjælpe dig med at vælge de mest optimale til din cykel.

Hvad bør man kigge efter ved cykeldæk?

 

De ultimative cykeldæk ville være super lette, totalt resistente over for punkteringer og utroligt hurtige. Desværre findes den type dæk ikke, så du må generelt kigge på at få opfyldt to af de tre egenskaber.

 

Hvis du kører på grusstier eller pendler igennem byen, vil du komme bedre frem med et dæk, der er punkterresistent over fart og vægt. På den anden side – hvis du kører på gode veje, der er jævne og tørre, kan letvægter dæk være et rigtigt godt valg.

Clincher & tubular

 

Disse to begreber vil du før eller siden støde på, i takt med at din interesse for cykling stiger. Udtrykkene dækker over de hjul og de dæk, du cykler med. Der er faktisk signifikant forskel. De primære forskelle dækker over, at clincher har et hjul med separat dæk og slange. Dette betyder, at slangen kan skiftes meget nemt, hvis du skulle komme ud for punktering.

 

Tubular har et lukket hjul, hvor slangen er syet ind i dækket. Derfor er det umuligt at skifte slangen ved punktering. Til gengæld får du ved tubular et langt lettere hjul, som kan komme dig til gode, hvis du cykler på højt niveau.

 

Tubular er derfor også dyrere i længden, og det er primært rettet mod ryttere på højt niveau. Det er for ryttere, der går op i de sidste procenter for at optimere farten. Clincher modellen er rettet til dig, der er nybegynder eller øvet på længere distancer på landevejen.

Cykeldæk hos AbsoluteBike.dk

 

Hos AbsoluteBike.dk har vi begge typer i sortimentet, som blandt andet indeholder den testvindende Michelin Power, som er clincher.

 

Der er også Continental Grand Prix Force-Attack til den mere seriøse rytter, som også er clincher Du kan læse mere om den ved at klikke her

 

AbssoluteBike.dk har cykeldæk til de fleste anledninger, hvad enten du er nybegynder, øvet eller professionel. Vi har cykeldæk inden for racercykler, mountainbikes, citybikes og cross cykler.

 

Vi hjælper med glæde med at finde dit næste cykeldæk. Følg blot kontaktformularen via dette link. Vi glæder os til at høre fra dig.